Array ( [file] => /var/www/safedate.nl/www/application/models/articles.model.php [type] => ErrorException [message] => Undefined array key "session" [line] => 169 [ip_address] => 3.235.182.206 [date] => 25-07-2024 [time] => 17:11:40 ) 12 ideeën voor het ideale profiel op elke dating app | Safedate.nl

12 ideeën voor het ideale profiel op elke dating app

12 ideeën voor het ideale profiel op elke dating app
Begin je pas met online daten via een dating app, of ben je daarentegen al een tijdje actief maar krijg je niet genoeg uitstekende matches naar je voorkeur? Dan hebben we misschien een probleem voor je: maar je dating profiel kan daar effectief de oorzaak van zijn.
Begin je pas met online daten via een dating app, of ben je daarentegen al een tijdje actief maar krijg je niet genoeg uitstekende matches naar je voorkeur? Dan hebben we misschien een probleem voor je: maar je dating profiel kan daar effectief de oorzaak van zijn.

Veel profielen die op daten lijken zijn veel te snel met het verwijderen van hun profiel, waardoor ze onbewust en onbedoeld hun kansen minimaliseren. Wil je die fout niet maken of ben je benieuwd hoe je je huidige dating profiel kunt verbeteren? Dan hebben we speciaal voor jou deze post samengesteld met de 12 cruciale ideeën voor het beste profiel op elke dating app!

Wat kun je in deze post bekijken?

1. Regel je datingprofiel nu meteen

Vooral op het internet en de wereld van online dating apps bieden veel profielen je maar een enkele mogelijkheid. Zeker is dat je, zodra je naar links veegt, niet snel meer naar hun veeglijst terug zult gaan.

Je doet jezelf ernstig tekort als je snel na het aanmelden je profiel invult met een enkele niet geweldige foto, een veel of belachelijk te korte profieltekst en wat willekeurig gekozen interesses en keuzes. Je verschijnt meteen in de zoekresultaten pagina van andere profielen, die je vrijwel zonder uitzondering zullen afwijzen.

Als je dan eindelijk de moeite genomen hebt om je profiel op te stellen, is het meestal op dit moment veel te laat voor al de liedjes die je profiel niet intrigerend genoeg vonden om te matchen. Neem dus je tijd meteen nadat je je hebt aangemeld!

Heb je momenteel deze fout gemaakt? Denk er dan over een geheel nieuw profiel te maken en dat nu meteen in te vullen. Je komt dan opnieuw in de lijsten van andere profielen terecht en krijgt een gloednieuwe mogelijkheid.

2. Neem de beste profielafbeeldingen op

Op de meeste dating apps wordt de indruk gewekt door de profielfoto. Het is daarom een regelrechte eis dat deze afbeeldingen in orde blijven. Waar moet je op letten voor de ideale profielafbeelding?

Swipe door andere profielen met een verschillend uiterlijk, door te inspecteren waarom je een bepaald profiel aantrekkelijk vindt en waarom anderen dat niet doen. Meestal komt het neer op de kwaliteit of het materiaal van de foto's, dus probeer de fouten die je in andere profielen ziet te voorkomen.

Wil je meer weten over de ideale profielfoto? Vind hier meer

3. Stel voortdurend iets op in je bio (profiel tekst).

Vrijwel elke dating app biedt je de kans om een datingprofiel tekst samen te stellen. De ruimte die je tot je beschikking krijgt is meestal niet bijzonder omvangrijk. In sommige gevallen worden standaard alleen de allereerste paar zinnen onthuld.

Voor talrijke profielen is dit de factor dat ze de profieltekst wel uitsluiten, zo'n vitaal onderdeel van hun profiel. Ze laten het in sommige gevallen zelfs helemaal leeg of publiceren alleen een inhoudsloze welkomst- of nutteloze opmerking. Omdat je juist met een doeltreffende profiel bio iemand kunt verleiden om naar de beste in plaats van naar links te swipen, is dit een gemiste kans. Simpel gezegd: stel voortdurend iets op in je bio en besteed voldoende aandacht aan het materiaal!

4. Maak efficiënt gebruik van je profieltekst.

Zoals in het verleden besproken, heb je op je profiel in een dating app meestal niet zo veel ruimte voor je over mij tekst. Hoe minder woorden je tot je beschikking hebt, hoe doeltreffender de strekking van de tekst moet zijn. Evenzo moet je, vanwege de drukke aard van dating apps, begrijpen hoe je meteen de beste toon aanslaat.

De moeilijkheid is om met je allereerste woorden meteen de aandacht te trekken. Een enkeling die je bio leest moet er meteen overtuigt over zijn en gestimuleerd worden om uitgerekend jou een bericht te sturen. Omdat het deactiverend werkt, is het gebruik van humor om die reden voortdurend uitstekend. Je kunt echter ook gewoon de informatie uit je leven meedelen, iets wat je echt met plezier doet, of iets waar je een leuke of amusante draai aan kunt geven. En bedenk: componeren is wissen! Dus als je niet tevreden bent, aarzel dan niet om helemaal opnieuw te beginnen.

5. Voorkom clichés.

Jammer genoeg verleiden de meestal korte profielteksten op dating apps je tot het publiceren van korte clichés en andere deadpan uitdrukkingen. Het laatste wat je echter verlangt is oubollig of saai over te komen, dus het is een slecht concept om zelf zo'n draadjesachtige uitdrukking op je profiel te zetten. Een voorbeeld. "Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd".

Veel eenlingen vegen een profiel reflexmatig naar links als ze het tegenkomen, hoe goed de foto's er ook uitzien. Inspirerende citaten van anderen kunnen evenmin over het hoofd gezien worden. Toch geeft deze richtlijn ook aan dat je niet zomaar de profiel tekst van een ander moet kopiëren en in je eigen profiel plakken. Ten eerste is er een kans dat andere individuen dat op dit moment al gedaan hebben, waardoor je snel als een na-aper te kijk wordt gezet. Maar je bent evengoed gewoon beter af met het publiceren van een echt eigen tekst.

6. Doe nu niet meteen veel behoeften.

Het is een valkuil voor talloze profielen om nu meteen op hun profiel te laten zien dat ze niet proberen te vinden. Dit trekt echter geen individuen aan die je wel zoekt. In feite kun je per ongeluk zo'n ongunstige indruk maken dat de liedjes die je wel wilt leren kennen je profiel naar links vegen.

Vertel dus gewoon wat je zoekt, maar wees er niet te fanatiek over. Er is absoluut niets mis mee om meteen een beeld in je hoofd te hebben als je aan je toekomstige partner denkt, maar maak niet de fout om dat individu uitvoerig op je profiel uit te leggen.

De beste partner bestaat niet en je loopt het risico dat alle uitstekende mannetjes of vrouwtjes ervoor kiezen niet te reageren omdat ze bang zijn niet aan je geschetste beeld te kunnen voldoen.

7. Onderzoek je tekst op spelfouten.

Hoe lang je ook werkelijk over je profieltekst gezwoegd hebt, als hij veel spelfouten of grammaticale fouten bevat, houdt dat helaas in dat veel profielen je intuïtief zullen wegvegen. Stomme fouten in profielteksten (maar ook in berichten) blijven in werkelijkheid een van de grootste ongemakken op dating apps en dating websites.

Je ontwikkelt zomaar de verkeerde indruk, dat je bijvoorbeeld slungelig, teruggetrokken of dwaas overkomt. Haal je profieltekst dus voortdurend door een spellingscontrole voor je hem op je profiel publiceert. Zelfs als je geen taaltovenaar bent, kun je er zeker van zijn dat er geen duidelijke fouten in staan.

8. Kijken is vitaler dan kijken.

Voor zowel vrouwen als jongens is charme gewoonlijk veel essentiëler dan uiterlijk. Bijna iedereen die begint met daten zoekt in de eerste plaats iemand die hem blij maakt en die hem een uitstekend gevoel kan geven. Dit begint al tijdens de swipe.

Iemand die objectief gezien minder knap is maar een fantastisch uiterlijk heeft, zal vaak meer likes krijgen dan je waarschijnlijk zou verwachten. Het is dus uiterst cruciaal dat je zelf een energieke en gunstige uitstraling hebt op je datingprofiel. In de praktijk houdt dit bijvoorbeeld in dat je er verzorgd uitziet en goed passende kleding gebruikt die er cool uitziet.

Je verschijnt ook hoofdzakelijk glimlachend op je foto's, hoewel jongens evengoed wegkomen met de periodieke extreme blik in de reeks. Positiviteit is eveneens in je tekst te horen; je bent tevreden met het heden en hebt je zinnen gezet op een nog mooiere toekomst als alles goed gaat.

9. Programmeer zelfvertrouwen maar wees niet verwaand.

Omdat andere mensen dat gewoon een aantrekkelijke eigenschap vinden, kan iemand met zelfvertrouwen voortdurend op veel aandacht rekenen. Je kunt dus op je profiel vrolijk onthullen wat je hebt, hoe voortreffelijk je leven er momenteel uitziet en uiteraard gebruik je de allerbeste kleding die je eigenlijk voor jezelf gekocht hebt.

Toch is dit heel wat anders dan op je datingprofiel te pronken met je verwaandheid door op te scheppen over wat je eigenlijk bereikt hebt. Andere personen vinden dat normaal gesproken niet echt aantrekkelijk. Een mooi voorbeeld is je als man ostentatief opstellen bij een prijzig voertuig. Ten eerste zal niemand veronderstellen dat het je eigen auto is, waardoor je er een beetje nutteloos uitziet, maar zelfs als het je eigen auto is, komt het nogal nodig of ronduit opschepperig over.

10. Lieg niet (wees echter ook niet te oprecht).

Iedereen heeft wel wat positieve kanten die voortdurend op zijn datingprofiel zouden moeten blijken. Maar als je niet begrijpt hoe je die zelf moet noemen of aarzelt dat je geweldige kanten niet voldoende zijn, kan de neiging ontstaan om je veel beter, jeugdiger, mooier en/of populairder voor te doen dan je bent.

Dit is niet praktisch omdat het je op korte termijn misschien een paar meer matches oplevert (hoewel het beslist geen zekerheid is) als je eenmaal een paar echte dates gehad hebt zal het feit in beide gevallen uitkomen. Als datgene waarover je gelogen hebt de ander niet interesseerde, loop je een groot gevaar dat hij of zij het contact zelfs verbreekt.

Niet, vanwege waar je over gelogen hebt, maar wel dat je er over gelogen hebt. Dit betekent niet dat je meteen al je ongunstige kanten op je profiel moet belichten, maar doe je niet veel beter voor dan je bent.

11. Laat een goede vriend of compagnon met je meegaan.

Als je actief gaat zijn in een hook-up app, is deze suggestie misschien geen uitstekend concept, maar als je een grote relatie zoekt, kan het een uitstekende strategie zijn om een maatje naar je datingprofiel te laten kijken.

Je moet er wel vertrouwen in hebben dat het individu je zal inlichten als je profiel in hun ogen niet optimaal is, anders heeft het weinig zin. Je zult echter niet de enige zijn die zichzelf extreem anders ziet dan goede vrienden of het huishouden.

Wie begrijpt het, misschien ben je veel te bescheiden op je profiel, misschien over-kwalificeer je jezelf al van tevoren of ben je aanhankelijk of te hartstochtelijk. Zelfs subtiele wijzigingen die je aanbrengt op begeleiding van iemand die je goed begrijpt, kunnen een enorm verschil maken!

12. Niet tevreden? Wijzig het!

Ben je niet tevreden met de resultaten die je met je datingprofiel bereikt? Dan is er absoluut niets mis mee om van tijd tot tijd de boel eens flink op te schudden. Het kan in de informatie zitten, maar er is evenmin absoluut iets verkeerds aan om van tijd tot tijd wat extreme wijzigingen aan te brengen.

Plaats een paar geheel andere foto's dan je gewoonlijk zou doen, zet een waanzinnig citaat op je profiel of belicht een bepaald tijdverdrijf in uitstekende informatie. Dit houdt je profiel fris en kan zomaar resulteren in een beste match of een spontane reactie.

Het houdt het daten evenzeer boeiend en anders, zodat je er langer plezier aan blijft beleven. Uiteindelijk verwijst online daten voor de meeste mensen naar vastberadenheid. Stop er dus niet voortijdig mee!

Fanatiek blogschrijver en voortdurend op zoek naar diepgang. Bijt zich vast in een gebaseerd op leer wat dan ook in detail.

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "12 ideeën voor het ideale profiel op elke dating app"

dating profiel, profiel maken dating, datingsite profiel, aanmaken, tips, ideeen

Copyright © 2024 Global Rank Group Ltd. Alle rechten voorbehouden.
  • app icons
  • beveiligd met ssl
  • beveiligd met mcafee
  • beveiligd met norton
  • SafeDate
  • Joop Geesinkweg 901
  • 1114 AB Amsterdam-Duivendrecht
  • E-mail: info@safedate.nl
Reviews
Overige Datingsites